Davida Dragičevića ubilo više nepoznatih osoba

Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke ubilo je više nepoznatih osoba koje su ga napale u Ulici Velibora Janjetovića Janje. Plašeći se za svoj život, David je bježao od napadača pri čemu je pao ili je gurnut niz strmu obalu rijeke Crkvene u kojoj se utopio!

Objavljeno: 05. 07. 2018 - 10:33

To se navodi u Naredbi o sprovođenju istrage Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koja je u sredu zvanično dostavljena MUP RS, iz koga su ranije saopštili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da navodi iz naredbe ruše sve konstrukcije o tome da je David navodno otet, prebijan, silovan i negdje držan nekoliko dana.

- U Naredbi se navodi da je 18. marta oko četiri ujutro došlo do određenih verbalnih ili drugih dešavanja u Ulici Velibora Janjetovića Janje, koja će biti predmet dalje istrage. David je bježao od izvršilaca i pao sa strme obale u Crkvenu ili su ga izvršioci gurnuli u rijeku - rekao je Lukač.

On kaže da se sve odigralo u "tih 20 metara" koji nisu pokriveni nadzornim kamerama i izrazio nadu da će slučaj biti rasvijetljen.

Naredba Tužilaštva, koja je u posjedu "Novosti", temelji se na brojnim dokazima i vještačenjima koji potvrđuju osnove sumnje da je David ubijen. Ključna je izjava svjedoka S. M. koja živi kao podstanar u Ulici Velibora Janjetovića Janje. Žena se, kako saznajemo, sama javila MUP RS i to 15 dana nakon što je Davidovo tijelo pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas, a na Trgu Krajine uveliko trajali protesti i borba za istinu.