Poslije 22 godine otkriveno ko je ubio Tupaka

Hip-hop zvijezda Tupak ubijen je prije 22 godine u Las Vegasu. Nakon dugogodišnje potrage za ubicom, spekulacija i teorija zavjera koje su se pojavljivale svojevremeno, jedan reper odlučio je da prizna ko je izvršilac djela.


Objavljeno: 05. 07. 2018 - 21:08

Legendarni reper Tupak imao je samo 25 godina kada je upucan u septembru 1996. godine dok se vraćao sa meča Majka Tajsona. Uprkos naporu ljekarskog tima poslije šest dana reper je podlegao povredama, piše "Skaj njuz".

Krivica za ubistvo pala je na reperovog rivala Notorijus Bi-Aj-Dži (Bigi) i Paf Didija, potom na policiju i Šug Najta. Ipak, nakon toliko godina opšte prihvaćena teorija je da je pucnjava rezultat sukoba losanđeleskih bandi Blads (Bloods) i i Krips (Crips).

Sada je konačno bivši gangster i reper Kif D, čije pravo ime je Duan Kit Dejvis, riješio da otkrije svijetu da je on bio pomagač u izvršenju ovog čina. Reper je svoje priznanje iznio u sklopu Netfliksove nove serije "Unsolved, the Tupac and Biggie Murders", a njegova ispovijest otkrila je do sada nepoznate detalje.

Dejvis, kome je dijagnostikovan rak, odlučio je da otkrije istinu s obzirom da je bolestan i nema šta da izgubi...

"Bio sam glavni u Komptonu, diler i jedini preživjeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaka", započinje svoju priču Kif.

 

U dokumentarcu Dejvis opisuje kako je sjedio na prednjem sjedištu bijelog kadilaka iz koga je otvorena vatra. Automobilom je upravljao Terens Braun ("T-Braun") dok su Deandri Smit "Dre" i Dejvisov rođak Orlando Anderson "Bejbi Lajn" bili na zadnjem sjedištu.

Prije samog ubistva, oni su satima tražili Tupaka koji je prethodno u klubu 662 pretukao jednog od njihovih članova bande.

Posjetili su sva mjesta na kojima se kretao, kao i pomenuti klub, ali bezsupješno. Nastavili su dalje da voze i već u sljedećem trenutku spazili su Tupaka u njegovom "bmw-u".

"Da nije virio kroz otvoren krov automobila nikada ga ne bismo vidjeli", kaže Kif.

Na pitanje ko je tačno pucao na Tupaka i usmrtio ga, reper je kroz osmjeh odgovorio:

"Moraću to da zadržim za sebe zbog uličnog kodeksa. Znam samo da su hici došli sa zadnjeg sjedišta".

U prethodnom policijskom izvještaju Dejvis je identifikovao njegovog rođaka Andersona kao počinioca ovog ubistva tvrdeći da je iz desne ruke, kroz otvoren prozor kadilaka pucao na Tupaka.