Liverpul spremio bombu!

Transfer Kristijana Ronalda je tema broj jedan u fudbalskoj Evropi, a njegova najavljena selidba u Juventus otvara pitanje ko će ga naslijediti u Realu. Ali i da li će neko morati da napusti Juventus zbog njegovog dolaska.

Objavljeno: 06. 07. 2018 - 12:16

Liverpul se prvi dosjetio da pokuša da profitira iz te situacije. Čim su postali ubijeđeni da Ronaldo dolazi u Juve, na Enfildu su počeli da razmišljaju o dovođenju Paula Dibale.

Vjeruju da bi Juventus prodao Argentica koji im sada baš i nije neophodan kada dolazi Portugalac.

Liverpul je uspostavio kontakte sa menadžerom Gustaom Maskardijem koji je dobio zadatak da ispipa teren oko Dibale. Ako Juventus bude voljan da ga proda, Redsi su voljni da pregovaraju.

Poslije neuspjeha u slučaju sa Fekirom, Dibala bi mogao da bude kapitalno pojačanje Redsa, a vrlo ga je lako zamisliti i Klopovim sistemu sa Salahom i Firminom.

Nije tajna da Dibala uprkos ogromnom talentu i kvalitetu, nije baš najomiljeniji igrač u Torinu. Ni kod rukovodstva, ni kod trenera Anjelija koji ga je često hladio na klupi.

Juve je već u nekim slučajevima razgovarao sa zainteresovanim klubovima, ali je Atletiku i Bajernu poručio da je cijena 150.000.000 eura što je za njih bilo previše. Previše je to iza Liverpula, tako da ako cijena ne bude redukovana, vjerovatno mogu da zaborave na Dibalu.

Juve je poznat kao klub u kojem svaki igrač ima cijenu. Slična situacija je bila sa Pogbom i neće propustiti priliku da zaradi ogroman novac ako Liverpul dostvi ponudu koja se ne odbija.