U javne radove biće uključeno još 500 nezaposlenih

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, na današnjoj sjednici, 6. jula, opredijelio je 533.000 eura za finansiranje programa javnog rada, što će omogućiti zapošljavanje 500 prioritetno dugoročno nezaposlenih lica, iz evidencije Zavoda, na određeno vrijeme do četiri mjeseca. To je precizirano odlukom UO na osnovu izmijenjenog Programa rada Zavoda za 2018. godinu.

Objavljeno: 06. 07. 2018 - 15:29

Cilj realizacije programa javnog rada je stvaranje privremenih netržišnih poslova od javnog interesa u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, zaštite životne sredine, zaštite lica sa invaliditetom, pomoći starim licima, borbe protiv bolesti zavisnosti, kao i druge oblastima od javnog interesa.

Zahtjev za realizaciju javnog rada mogu podnijeti pravna i fizička lica registrovana za obavljanje poslova iz programa javnog rada, izuzev lica koja su saglasno Odluci i izmjeni Odluke UO Zavoda, iz februara i marta ove godine, izabrana za izvođače javnih radova.

Konkurs za izbor izvođača javnog rada biće javno objavljen u subotu (7.jula), i trajaće 8 dana od objavljivanja u sredstvima informisanja i na sajtu Zavoda.

Upravni odbor odobrio je i 20 kredita iz Inoviranog programa za kontinuirano stimulisanje zapošljavanja i preduzetništva u Crnoj Gori.  Za ovu svrhu je izdvojeno 115.000 eura, čime će biti otvoreno 23 nova radna mjesta s akcentom na sjeverni region i ugrožene kategorije stanovništva.