Košarkaš Himkija ubijen u pucnjavi s policijom

Navodno je pucao, pa se zabarikadirao u svom domu u Los Anđelesu. Majka je u međuvremenu zvala policiju.

Objavljeno: 07. 07. 2018 - 16:40

Tragična vijest iz Amerike!

Prema izvještajima iz Los Anđelesa i saopštenju tamošnje policije, ubijen je košarkaš za koga se vjeruje da je Tajler Hanikat (28 godina).

Amerikanac koji je početkom ove godine igrao sa Himkijem u Beogradu, ubijen je u Kaliforniji, u svom domu.

Hanikat je u petak uveče navodno pucao na pripadnike policije, pa se zabarikadirao u svom stanu. Njegova majka je potom pozvala policiju i rekla da se njen sin ponaša nepredvidljivo. 

Pripadnici policije su došli, on je pucao na njih, pa su ga pojačane snage opkolile, a okolne ulice u njegovom kraju su bile zatvorene za saobraćaj. 

"Možemo da potvrdimo da je tokom prvog susreta osumnjičeni ispalio pucnje iz svog prebivališta, a naši pripadnici su uzvratili vatru. Nijedan policajac nije povrijeđen", glasio je prvi policijski izveštaj, poslije kojeg su pojačane, specijalne snage ušle u njegovu kuću i našle njegovo nepomično tijelo.

Hanikat je rođen 1990. godine u Kaliforniji, studirao je na čuvenom koledžu "UCLA", sa kojeg je izašao na NBA draft 2011. godine. Sakramento Kingsi su ga odabrali kao 35. "pika" i njihov član je bio do 2013. godine, kada je otišao u Izrael, odakle je 2014. prešao u Himki.

U sezoni 2016/17 on je igrao za Efes, a prošle sezone ponovo je nosio dres Himkija i bio saigrač našeg Stefana Markovića i bivšeg igrača Zvezde, Čarlsa Dženkinsa, koji se oglasio na svom Twitter profilu.