Pozvala sam policiju, došli su i ubili moje dijete

Majka američkog košarkaša Tajlera Hanikata koji je izgubio život u subotu u obračunu sa policijom rekla je da su policajci ubili njeno dijete.

Objavljeno: 08. 07. 2018 - 21:45

Lisa Hanikat je navela da je njen 27-godišnji sin u subotu “planirao da potraži pomoć, ali je potom postao veoma uznemiren i nije mogla da ga razumije”.

”Htio je da se vrati u NBA, imao je dogovor da igra za jednu ekipu u Ljetnjoj ligi, ali su ljekari konstatovali da ima problem sa koljenom. To je bilo razočaravajuće za njega. Rekla sam mu da ću da pozovem policiju ako se bude ponašao agresivno. Pozvala sam policiju, došli su i ubili moje dijete. Pokušali su da namjeste kao da je izvršio samoubistvo… Bio je depresivan, ali mi je rekao da neće sebi učiniti ništa nažao jer je znao da bi to povrijedilo mene”, rekla je Lisa.

Dodala je i da Tajler nije pucao ka policajcima.

“Pucao je u vazduh kroz prozor, ali ne u njihovom pravcu. To je uradio jer je bio u panici i veoma uplašen. Policajci nisu htjeli da smire situaciju, došli su sa 30 vozila i tri helikoptera, svi protiv jednog uplašenog djeteta”, navela je.

Hanikatova majka kaže i da je uvjerena da njen sin nije izvršio samoubistvo.

”Vidjela sam krv svuda po kući, a kuća je veoma velika. Ako pucate u sebe, obično umrete na licu mjesta, ne idete od sobe do sobe… Vjerujem da ga je neko od policajaca pogodio hicem koji je prošao kroz prozor. Nisu mi dali da ga vidim, ne znam u koji dio tijela je pogođen. Znam da je puzao do spavaće sobe i tu je iskrvario. Rekli su mi da će istraga trajati bar deset mjeseci. Kako da vjerujem da će mi reći istinu?”, upitala je Hanikat.

Podsjetimo, mediji su prenosili da je Hanikat pucao na policajce, kao i da su oni uzvratili vatru, bez navođenja detalja o načinu na koji je talentovani košarkaš izgubio život.