Veselji poručio Vučiću da čita Ustav Kosova

Predsjednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji poručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da umjesto što čita 500 stranica izvještaja o Kosovu treba da pročita Ustav Kosova da bi shvatio konkretnu realnost.

Objavljeno: 08. 07. 2018 - 22:00
Foto: Armend NIMANI / AFP

"Nema potrebe da dnevno čitaš 500 stranica izvještaja o Kosovu, dovoljno je da pročitaš samo jednom Ustav Kosova da bi shvatio konkretnu relanost, jedne nezavisne i suverene države, koja u cjelosti poštuje ljudska i prava zajednica, koja ima za cilj evropsku integraciju i koja je na dobrom kursu razvoja umjesto plakanja za istorijom", izjavio je Veselji za portal gazetaexpress.com.

Veselji je srpskom predsjedniku poručio da će ga na taj način spasiti od muke i omogućiti mu da se bavi realnim problemima Srba koji žive u Srbiji.

Predsjednik Vučić je ranije danas izjavio da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći s predlogom o Kosovu i Metohiji kad bude znao šta je maksimum koji može Beograd da dobije.