Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovio je prošlogodišnji plasman u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u tri seta savladao Karena Hačanova 6:4, 6:2, 6:2.

Objavljeno: 09. 07. 2018 - 22:02

Đoković je dobro počeo servis gem, došao do 30:0, ali uslijedila su loša četiri poena i Hačanov je prvi došao do brejka. Međutim, već u narednom gemu Đoković je vratio brejk bez izgubljenog poena. Naredna tri gema osvojili su serveri, ali već tada se vidjelo da je Novak stabilizovao igru i da je spreman da se odlijepi, što je uradio u šestom gemu kada je napravio drugi brejk za 4:2. Međutim, naredni gem je slabo servirao i Rus se vratio, tako da je smanjio na 4:3, a u narednom i došao do potpunog poravnanja - 4:4. Ipak, naredna dva gema pripala su Đokoviću, koji je poslije 38 minuta došao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu znatno bolji početak, Đoković je napravio brejk i poveo je 3:0.  Sigurno je držao taj brejk prednosti, mada je imao malih problema u sedmom gemu pošto je propustio priliku za dupli brejk. Ipak, poveo je 5:2, a onda brejkom završio i drugi set i došao na samo set od završetka meča i tako stvorio dobru priliku da meč završi u toku današnjeg dana.

Znatno bolje nego u prethodna dva seta odigrao je u prvih šest gemova trećeg Kačanov. Tačnije, počeo je jače da udara. Ali, Đoković je u šestom gemu našao i za to rješenje i poveo 4:2. Do kraja meča nije želio da se kocka, već je težio što prije da završi, kako bi izbjegao prekid zbog mraka, što mu je pošlo za rukom jer je osvojio naredna dva gema i dobio i treći set 6:2.

Rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu je Kei Nišikori, koji je u četiri seta savladao Ernestsa Gulbisa. Đoković i Nišikori do sada su se sastali 15 puta, a Đoković je slavio čak 13. Na Gren slem turnirima igrali su tri puta i dva puta je slavio Đoković. Jedinu pobjedu na najvećim turnirima Nišikori je zabilježio u polufinalu US Opena 2014. a od tada Đoković je vezao 13 pobjeda.