Opozicija nesposobna da bude alternativa DPS-u

Lider SDP-a, Ranko Krivokapić, saopštio je da je saglasan sa ocjenama Strategije Evropske Komisije za Zapadni Balkan, koje su Crnu Goru okarakrerisale kao “zarobljenu državu”.

Objavljeno: 10. 07. 2018 - 14:42
Foto: SDP

On je to saopštio tokom sastanka s italijanskim ambasadorom u Podgorici Lukom Zeliolijem.

Krivokapić smatra da je za sveobuhvatne reforme crnogorskog društva neophodno okupljanje svih progresivnih snaga društva i prekid vladavine jedne partije.

"Svoj dio odgovornosti snosi i opozicija zbog nesposobnosti da iskreira snažnu građansku alternativu autokratiji DPS-a", rekao je Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz SDP-a, upoznao italijanskog ambasadora sa istorijatom SDP-a njenim "decenijskim naporima da od Crne Gore napravi progresivno i demokratsko društvo kroz sopstveno djelovanje u vlasti kao i u opoziciji".

"Krivokapić je nabrojao ključne političke ciljeve koji su kroz djelovanje SDP-a postali strateško opredjeljenje Crne Gore kao i destruktivne ekonomske projekte koji su spriječeni takođe zahvaljujući angažmanu SDP-a. Sagovornici su razgovarali o aktuelnom političkom momentu u Crnoj Gori sa akcentom na preporukama koje Crna Gora mora da sprovede da bi postala kredibilan kandidat za uskoro članstvo u Evropskoj uniji", navode iz SDP-a.

Krivokapić i Zelioli razgovarali su i o stanju u crnogorskoj ekonomiji, italijanskim investicijama kao i važnosti uspostavljanja vladavine prava kao prioritetnog preduslova za zaustavljanje ekonomskog poniranja i stvaranja održive realne ekonomije u Crnoj Gori.