Perišić: Ovo je pobjeda svih zlostavljanih radnika

Ponosna sam jer sam dokazala da sam trpjela mobing i presudu želim da poklonim svim građanima Crne Gore, koji trpe zlostavljanje na radnom mjestu, a vjerujem da ih je mnogo, ali da iz straha ćute i trpe – kazala je komunalna inspektorka iz Kotora Snežana Perišić.

Objavljeno: 11. 07. 2018 - 06:10

Viši sud, čijim vijećem je predsjedavala sutkinja Verica Sekulić, donio je 18. maja presudu u korist Perišić . U obrazloženju je navedeno da je ,,od 1. juna 2012. godine do 1. juna 2015. trpjela zastrašivanje na radu – mobing“.

Ona je presudu čekala šest godina.

- Presuda je pravedna, ali je ipak za mene zakasnila, jer dolazi nakon toliko godina. Ipak, dokazala sam da je mobing ipak dokaziv, i da je naše sudstvo na visini zadatka, i na visini evropskih sudova - kazala je Perišić.

Ona je spor pokrenula 2012. godine, protiv opštine Kotor i načelnika komunalne policije Zorana Vučinovića, kada je nakon transformacije službe na komunalnu policiju i komunalnu inspekciju, preraspoređena u komunalnu inspekciju. Perišić je objasnila da je od pretpostavljenih trpjela mobing jer je dobijala radne zadatke koji su bili veoma teški, zabranjivano joj je da prisustvuje kolegijumima, verbalno je napadana i vrijeđana, širene su neistine o njoj i njenom privatnom životu, ponižavana je i degradirana pogrdnim riječima, te je bila izložena prijetnjama otkazom i raspoređivanjem na drugo radno mjesto.

Iako se osjeća jačom jer je pravda pobijedila, Perišić kaže da nakon što je izašla u javnost strahuje od revanšizma od poslodavca – Opštine.

- Ali, ne plašim se, neću odustati. Spremna sam da idem do kraja - poručuje Perišić.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)