Bjanku uručen poziv, njegove kolege nijesu dobile optužnicu

Razmatranje optužnice protiv četvorice italijanskih državljana angažovanih u kompaniji A2A, koji se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, odgođeno je za 2. oktobar, jer trojici optuženih nije uručen poziv za jučerašnje ročište.

Objavljeno: 11. 07. 2018 - 06:35

Optužni akt protiv Italijana razmatra sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

Bivši finansijski direktor Elektroprivrede Flavio Bjanko se jedini od optuženih pojavio juče u Višem sudu, a za zakazano ročište je saznao prilikom redovnog javljanja policiji vezano za boravak u Crnoj Gori.

POZIVI

Advokat Miloš Komnenić objasnio je da je njegov branjenik Flavio Bjanko preko advokatske kancelarije dobio optužnicu na italijanskom jeziku.

Advokati bivšeg izvršnog direktora EPCG Enrika Malerbe, bivšeg finansijskog direktora Masima Sale i bivšeg izvršnog direktora A2A Renata Ravanelija kazali su da njihovim branjenicima nije uručen poziv, niti optužnica.

Oni su odbili ponudu suda da im poziv i optužnica budu dostavljeni brzom poštom DHL-om i insistirali da se procedura uručivanja poziva i sve dokumentacije vezano za ovaj proces odrađuje preko međunarodne pravne pomoći.

Specijalno tužilaštvo je 16. januara podiglo optužnicu kojom su obuhvaćena četvorica italijanskih državljana.