Rudović podnio ostavku

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović, podnio je ostavku na sve funkcije i ponudio da vrati mandat u Skupštini, zbog neslaganja sa politikom koju vodi rukovodstvo.

Objavljeno: 11. 07. 2018 - 07:45

Rudović je u ostavci, koju je uputio vrhu stranke, napisao da poslanički mandat čiji je nosilac stavlja na raspolaganje Građanskom pokretu URA kada počne da djeluje u Skupštini, piše Dan.

On je naveo i da će, ako procjena organa stranke bude da ne može zastupati ciljeve URA-e u parlamentu, podnijeti ostavku na poslaničku funkciju.

Do prvog javnog mimoilaženja došlo je početkom ovog mjeseca, kada su članovi predsjedništva Građanskog pokreta URA odbili predlog Rudovića da se poslanici te partije vrate u parlament.

Članovi predsjedništva tada su se, na inicijativu Rudovića, izjasnili o tome da li ta partija treba bezuslovno da prekine bojkot i vrati se u parlament. Rezultat glasanja bio je da su svi prisutni odbili takav predlog, osim Rudovića koji je glasao za povratak u parlament.

On je ostavku podnio zbog, kako je rekao u dopisu vrhu stranke, evidentnih dubokih razlika u odnosu na veći dio rukovodstva u vezi sa strateškim pravcem djelovanja stranke.

Rukovodstvu partije je poručio da ostavku podnosi na mjesto potpredsjednika URA-e i sve ostale partijske funkcije. On je, prema saznanjima Dana, naveo da od decembra nije saglasan sa politikom vrha stranke.

Rudović smatra da dešavanja u opoziciji opozicioni blok ne čine jačim, a da je Demokratska partija socijalista (DPS) jasno stabilnija nakon izbornih procesa.

On je napisao je da je njegovo viđenje da presudan uticaj na kreiranje odluka rukovodstva URA-e ima Demokratska Crna Gora i da se URA pretvara u politički subjekat koji prilikom definisanja svojih koraka prvo mora da vodi računa da li će to odobriti veći koalicioni partner.