Brajović: 13. Jul nije samo jubilej, već i obaveza

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku povodom Dana državnosti 13. jula.

Objavljeno: 12. 07. 2018 - 14:19

„U vremenima globalnih demokratskih, geopolitičkih i ekonomskih izazova, Crna Gora kao nikada do sada u burnoj prošlosti, odoljela je dilemama i zabludama i ostala pribrana i posvećena evroatlantskom i evropskom putu. Ta riješenost i posvećenost su urodili plodom na diplomatskom i privrednom planu, tako da građani kao pojedinci, ali i ekonomske zajednice i preduzeća već osjećaju benifete ispravnih odluka savremene Crne Gore”, navodi se u čestitki.

 

Kako se dodaje, Dan državnosti 13. jul ne smije biti samo jubilej, već i obaveza da se osvrnemo na uspjehe, ali i da registrujemo nedostatke urađenog, kako bi unaprijedili modele i djelovanje u valorizaciji postojećih i pronalaženju novih potencijala, kako na lokalnom tako na državnom nivou.

 

“Baštineći tekovine 13. jula baštinimo i prošlost i sadašnjost, ali i gradimo putokaze budućoj i modernoj Crnoj Gori u čijim temeljima su uzidane žrtve slobodara i vizionara koji su nama i našim potomcima otvorili vrata slobode, nezavisnosti i prosperiteta”, kaže se u saopštenju.