UCG: Odbijen zahtjev da se Vojvodić vrati na mjesto rektora

Univerzitet Crne Gore saopštio je da će uložiti žalbu na odluku Osnovnog suda u Nikšiću koji je presudio da je bivša rektorka Radmila Vojvodić nezakonito smijenjena i u saopštenju naveo da je odbijen zahtjev da bude vraćena na mjesto rektora.

Objavljeno: 12. 07. 2018 - 15:07

Tužbom je traženo da se poništi odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore o razrešenju prof. Radmile Vojvodić sa funkcije rektora kao i da se Univerzitet Crne Gore obaveže da uspostavi stanje koje je bilo prije donošenja ove odluke Upravnog odbora, navodi se u saopštenju Univerziteta.

„Radi jasnoće, drugim dijelom tužbenog zahtjeva je suštinski traženo da prof.Radmila Vojvodić bude ponovo rektor. Sud je prihvatio zahtjev u dijelu u kojem je tražen poništaj odluke o razrešenju. Međutim, sud je nedvosmisleno odbio kao zahtjev kojim je traženo da Univerzitet Crne Gore uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja odluke Upravnog odbora, u suštini zahtjev da prof. Radmila Vojvodić ponovo bude rektor“, navodi se u saopštenju

Kako se dodaje, uvjereni  su da je odluka o razrešenju prof. Radmile Vojvodić zakonita i opravdana te će kako navode izjaviti žalbu u zakonskom roku.