Za pola godine 18 mrtvih u udesima

Osamnaest osoba izubilo je život na crnogorskim putevima za prvih šest mjeseci ove godine, što je 47 odsto manje nego lani, kazao je za magazin “ Ljeto uz radio” Radija Crne Gore viši policijski inspektor u odsjeku za bezbjednost saobraćaja Uprave policije Danilo Janjušević .

Objavljeno: 12. 07. 2018 - 16:00

“Za prvih šest mjeseci tekuće godine na crnogorskim putevima dogodilo se 2.557 saobraćajnih nezgoda ili 2,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U tim nezgodama povrijeđeno je 1.100 osoba od čega je 197 teže”, rekao je Janjušević

Ljudski faktor je najčešći uzrok nesreća na cestama , pretpostavke su saobraćajne policije.

“Nepoštovanje saobraćajnih pravila, vožnja pod uticajem alkohola, prekoračenje brzine, najčešći su uzroci nezgoda”, istakao je Janjušević

Zahvaljujući efektima strategije o poboljšanju bezbjednosti drumskog saobraćaja višestruko je smanjen broj smrtno stradalih na putevima u odnosu na predhodni period.

Iz sektora saobraćajne policije, kao je naveo Janjušević, rade sve kako bi se broj saobraćajnih nezgoda dodatno smanjio.

U toku jula i avgusta na crnogorskim drumovima je sedam puta više automobila, pa Janjušević naglašava da im kontrolu saobraćaja olakšava akcija helikopter koja se realizuje već devet godina tokom ljeta.