Radončić najavio krivičnu prijavu protiv Olivere Lakić i urednika Vijesti Mihaila Jovovića

Novinar i politički analitičar Šemsudin Šeki Radončić danas je u Tužilaštvu saopštio da je podatak da je na novinarku Oliveru Lakić pucano metkom jako malog kalibra dobio od predstavnika OEBS-a i ljekara Kliničkog centra Crne Gore.

Objavljeno: 12. 07. 2018 - 17:38

On je odbacio povezanost sa ovim događajem i najavio krivičnu prijavu protiv novinarke Olivere Lakić i njenog urednika Mihaila Jovovića zbog lažnog prijavljivanja.
U izjavi medijima nakon saslušanja, Radončić je kazao da je apsurdno da je saslušavan zbog intervjua Dnevnim novinama u kojem je upravo osudio napad na Lakić i iznio pretpostavku da je upucana metkom malog kalibra.

Istakao je da je ove podatke dobio od predstavnika misije OEBS-a nakon što su posjetili novinarku Lakić.

- Ona je upravo njima kazala da joj je napadač prišao, sagnuo se i pucao u nju. Oni su mi rekli da se radi o jako malom kalibru. Svoju pretpostavku, vezano za mali kalibar metka, sam temeljio i na podacima koje sam imao iz razgovora sa ljekarima Kliničkog centra Crne Gore – kazao je Radončić.

Imena osoba iz OEBS-a sa kojima je razgovarao o napadu na novinarku Lakić, Radončić navodi da je saopštio Tužilaštvu.

Radončić takođe navodi da je predložio Tužilaštvu da Oliveru Lakić i  njega poligrafski terstiraju ističući da mu ne bi smetalo da to ispitivanje  bude i pred televizijskim kamerama.
- Tražim poligraf jer želim da se utvrdi istina ko je pucao na Oliveru Lakić i ko je smišljeno koristio najmanji kalibar municije i pucao na način da se ne ošteti kost i veliki krvni sudovi – kazao je Radončić.

On je istakao i da njegovo saslušanje predstavlja i klasični mobing medijske mafije koncerna Vijesti nad Tužilaštvom i pravosuđem.
- Ovo se radi kako bi se svi kritičari koncerna Vijesti, među kojima sam u prvim redovima i ja,  kriminalizovali. Poenta je da se biografije vlasnika ovog koncerna, otimača akcija, utajivača poreza i reketaša prikače meni – kazao je Radončić.