NOVA: Jeremić podržao Srbe u Crnoj Gori

Nova srpska demokratija ističe zahvalnost predsjedniku Narodne stranke i bivšem ministru inostranih poslova Srbije i nekadašnjem predsjedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuku Jeremiću.

Objavljeno: 16. 07. 2018 - 13:37

“Zbog toga što je u svojoj političkoj agendi problem Srba u Crnoj Gori stavio na veoma visoko mjesto pa je prirodna posledica toga njegov dolazak u Podgoricu da posjeti našu stranku kao najsnažniju političku organizaciju Srba u Crnoj Gori i sastane se sa našim predsjednikom Andrijom Mandićem”, kaže se u saopštenju.

Kao što je poznato ukupnoj javnosti Andriji Mandiću, predsjedniku NSD-a i Milanu Kneževiću, predsjedniku DNP-a, crnogorski režim je oduzeo putne isprave kako bi im onemogućio bilo kakvu direktnu komunikaciju sa srodnim političkim organizacijama, prijateljima, istomišljenicima i drugima koji se zanimaju za probleme integralnog srpstva u Srbiji i Srpskoj.

“Zato izuzetno cijenimo napor gospodina Vuka Jeremića da on iz Beograda doputuje u Podgoricu kako bi iskazao podršku i solidarnost sa političarima koji predstavljaju srpski narod na ovim prostorima. Za nas je od posebnog značaja da crnogorski separatisti i dukljanski ideolozi ne steknu pogrešan zaključak da su naši sunarodnici izvan Crne Gore nezaineresovani za probleme sa kojima se mi ovdje suočavamo. Tradicionalno je strategija srpskih neprijatelja počivala na podmetanju, izmišljanju, zavađanju i suprotstavljanju naših regionalnih razlika pa je i od početka afere lažnog državnog udara do danas crnogorski režim posebno potencirao činjenicu kako iz Srbije nije iskazana dovoljna solidarnost za Srbe protiv kojih se vodi sudski proces u Crnoj Gori. Iako se tamošnji mediji ne bave ovim problemom, kao da postoje neka nepisana uputstva da to izbjegavaju, mi znamo da pravi patrioti i naši iskreni prijatelji i te kako brinu o onome što se dešava ovdje”, kaže se u saopštenju. 

Zahvalni smo, kako se dodaje,  na solidarnosti koju predsjednik Narodne stranke iskazuje Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Mihailu Čađenoviću u montiranom političkom procesu koji se protiv njih vodi pred crnogorskim sudovima koji protivzakonitim oduzimanjem putnih isprava Mandića i Kneževića drže u jednoj vrsti zatvora omeđenog granicama današnje Crne Gore.