Rekonstruisaće dvije škole u Mojkovcu

  Osnovna škola (OŠ) „Aleksa Bećo Đilas“ i Srednja mješovita škola (SMŠ) „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu će, u okviru Projekta primjene mjera energetske efikasnosti, biti potpuno rekonstruisane u narednih pet mjeseci, najavila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Objavljeno: 20. 07. 2018 - 14:51

Ona je danas u Mojkovcu, sa direktorom kompanije JV „Roaming Montenegro“ Daliborom Milovićem potpisala Ugovor o izvođenju radova, u okviru Projekta primjene mjera energetske efikasnosti, u OŠ „Aleksa Bećo Đilas“, SMŠ „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu i Javnoj ustanovi (JU) Zavod „Komanski most“ u Podgorici. 

Sekulić je istakla da je Ugovor vrijedan 2,8 miliona eura, od čega je, kako je pojasnila, za dvije škole u Mojkovcu izdvojeno 1,7 miliona.

„Ugovor podrazumijeva potpunu rekonstrukciju ova dva školska objekta. To znači da ćemo, u narednih pet mjeseci, najkasnije, završiti potpunu rekonstrukciju svih građevinskih i arhitektonskih karakteristika ova dva objekta. Zamijenićemo fasadu, sisteme grijanja, uraditi sve ostale popravke, sistem rasvjete, ugradićemo kotlove na pelat. Vjerujem, da će ovi objekti biti udobni, ne samo nastavnom osoblju nego, posebno, našim učenicima, koji pohađaju ove dvije škole“, navela je Sekulić...