Djeca iz dijaspore na Ivanovim koritima

Na Ivanovim koritima danas je počela trinaesta Ljetnja škola jezika i kulture Crne Gore namijenjena djeci iseljenika iz Crne Gore, koju organizuje Uprava za dijasporu u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore.

Objavljeno: 20. 07. 2018 - 18:03

Ovogodišnju školu naziva  “Crna Gora moja postojbina” pohađa 60 mališana iz dijaspore, uzrasta od 9 do 15 godina,  iz deset zemalja: Albanije, Argentine, Amerike, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Francuske, Švedske, Velike Britanije i Njemačke.

Škola će se održati u  terminu od 20. do 30. jula, a polaznici Škole imaće priliku da za deset dana boravka u Crnoj Gori, kroz brojne radionice u prirodi i organizovana razgledanja kulturno-istorijske baštine, na zanimljiv i pristupačan način upoznaju ljepotu i vrijednosti Crne Gore, unaprijede znanje jezika i nauče više o istoriji, geografiji, kulturi, baštini, pjesmama i igrama zemlje iz koje potiču.

U okviru ovogodišnjeg programa Ljetnje škole, organizovaće se posjete Cetinju, podlovćenskom selu Dolovi, Mauzoleju na Lovćenu, kao i Podgorici gdje će se polaznici priključiti takmičarskom dijelu amaterske sportske manifestacije “Crnogorske svjetske igre”.

Škola je za polaznike besplatna, a organizuje se u okviru šire manifestacije “Dani iseljenika” čija će završna proslava, u organizaciji Uprave za dijasporu, biti održana 30. jula u Gusinju.