Kavani se vraća u Napoli jer se ne „miriše“ sa Nejmarom

Edinson Kavani (31) je riješio da napusti Pari sen Žermen iako ima ugovor do 2020. sa francuskim šampionom i vrati se u Napoli gdje je uspješno igrao od 2010. do 2013. Razlog je, kako tvrde italijanski mediji, Brazilac Nejmar sa kojim urugvajski napadač nikako nije uspio da nađe zajednički jezik.

Objavljeno: 20. 07. 2018 - 22:32

Kavani je, tvrde Italijani, već pristao da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Napolitancima, sa primanjima od 7,5 miliona eura po sezoni. Preostaje, kažu, samo dogovor klubova i koliko će da traže Parižani koji su u ljeto 2013. platili napadača 64,5 miliona eura.

Urugvajac koji je odlično igrao i na Mondijalu u Rusiji i sam sa dva gola izbacio evropskog šampiona Portugaliju u osmini finala, imao je sjajan učinak u pariskom klubu minulih pet godina. Osvojio je sa PSŽ po četiri titule šampiona i nacionalna Kupa i pet puta Liga kup. U 245 takmičarskih utakmica postigao je 170 golova i postao najbolji strijelac u istoriji PSŽ.

Ukoliko ode Kavani, novi trener PSŽ Nemac Tuhel moraće da traži neko ozbiljno pojačanje u špicu uz Mbapea i Nejmara, koji očito neće u Real.