Vuković predložen jednoglasno za gradonačelnika

Podgorički odbor DPS-a prihvatio je sinoć jednoglasno prijedlog partijskog vrha i za gradonačelnika Podgorice predložio dr Ivana Vukovića. Tu odluku Opštinskog odbora trebalo bi da potvrde Predsjedništvo i Glavni odbor DPS-a, a nakon toga, Vuković će biti izabran za predsjednika opštine Podgorica na sjednici paramenta glavnog grada 31. jula.

Objavljeno: 21. 07. 2018 - 06:53

Na sjednici Odbora bilo je mišljenja, kako nezvanično saznajemo, da je Vuković dobro rješenje, ali i da je dosadašnji gradonačelnik Slavoljub Stijepović zaslužio još jedan mandat. Vuković je noslilac izborne liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“, koju čine DPS i partneri BS, LP, DUA i Crnogorska.

Koalicija koju je predvodio na izborima 27. maja, osvojila je 32 mandata od ukupno 61. Vuković je rođen 17. septembra 1984. u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne i specijalističke studije završio je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, a postdiplomske 2008. u Holandiji.

U junu 2014. godine odbranio je doktorsku disertaciju na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti. Akademsku 2016- 2017. proveo je na Univerzitetu Džordž Vašington, gdje je i predavao. Tokom protekle dvije godine, bio je prodekan za međunarodne odnose na FPN-u.

Dosadašnji gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović će, kako je Pobjeda ranije pisala, dobiti funkciju u kabinetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Odbor glavnog grada na sinoćnjoj sjdnici iskazao je zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatom.