Janović: Berane dobilo hram sporta, koji je vrijedilo čekati

Putevi domaćih i medjunarodnih rukometnih, košarkaških  i odbojkaških takmičenja, ubuduće će voditi i u Berane- poručio je ministar sporta Nikola Janović na otvaranju novoizgrađene sportske dvorane, koja će, kako je kazao, umnogome izmijeniti ne samo sportsko lice grada na Limu, već i sjevera Crne Gore. Dvorana se nalazi u okviru  sportsko-rekreativnog kompleksa u neposrednoj blizini gradskog stadiona,  površine 5.350m² i kapacitetom od 1.528 mjesta.

Objavljeno: 21. 07. 2018 - 14:14

Čestitajući građanima 21. jul, praznik grada, Janović je zahvalio opštini Berane na pozivu, da zajedno sa njenim predsjednikom  Dragoslavom Šćekićem, svečano otvori novu sportsku dvoranu i podsjetio da je u  izgradnju i opremanje tog sportskog objekta, iz kapitalnog budžeta, država uložila blizu pet ipo miliona eura.

,,Izgradnja nove sportske dvorane, svjedoči  o pregalaštvu i upornosti svih onih koji su učestvovali u ovakvom jednom gradjevinskom poduhvatu. Ako se tome dodaju i brojni planirani prateći sadržaji, onda sa punim pravom možemo da poručimo da je grad Berane dobio svoj hram sporta, koji je  vrijedilo čekati“- ocijenio je Janović.

Polazeći, kako je rekao, od značaja koji sport ima za zdravlje nacije, medjunarodni prestiž, afirmaciju, nacionalni ponos i druge vrijednosti od opšteg društvenog interesa, a u želji da, ne samo održi, već i otvori nove perspektive razvoja crnogorskog sporta naročito na sjeveru Crne Gore,  država u kontinuitetu stvara uslove za njegov razvoj, kazao je ministar i dodao je ,,i ova kapitalna investicija,  potvrda vladine  vizije, da iz godine u godinu, domaćinski je osposobljavajući, gradi sportsku infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta”.

20180721-janovic-otvara-sc-berane-001

 Janović je najavio  da će do kraja godine, Ministarstvo sporta dostići cifru od blizu milion eura, koliko je u adaptaciju i rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih sportskih objekata, uložilo u prvih godinu ipo rada Vlade.

Podsjetio je na rekonstruisano gradsko sportsko igralište u Plužinama i jedno školsko u Kotoru, na otvorenu prvu gradsku teretanu u Mojkovcu, renovirane fiskulturne sale u Ulcinju, Pljevljima, Cetinju i Kotoru. Opština Rožaje, dobiće fudbalski teren sa vještačkom travom, stadion FK Komovi u Andrijevici novu tribinu.  U Šavniku bi trebalo da počne izgradnja prvog stadiona malih sportova, na Žabljaku se jedan takav privodi kraju, dok i u Petnjici očekujemo  početak izgradnje novih sportskih terena.

20180721-janovic-otvara-sc-berane-003

,,Zato je Crna Gora danas, pravo sportsko gradilište, jer nam je cilj da proširimo sportsku bazu i djecu motivišemo da se bave sportom, a  da ulaganja u sportsku infrastrukuturu, budu podstrek za mlade i dostignu nivo koji će biti  srazmjeran  uspjesima koje postižu crnogorski sportisti”- poručio je ministar Janović i u ime Vlade Crne Gore, odao  priznanje, svima onima koji su u novu sportsku dvoranu, ugradili entuzijazam, želju i volju, da grad Berane dobije mjesto, koje će doprinijeti ne samo popularizaciji i promociji sporta i zdravih stilova života medju građanima, naročito onim najmlađim,  već će kako je zaključio na ceremoniji otvaranja dvorane, pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma. 

20180721-janovic-otvara-sc-berane-005

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić uvjeren je da će impresivno zdanje sportske dvorane, postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti jer je tako,  kazao je na otvaranju i koncipirano. ,,Posebno se zahvaljujem prethodnom predsjedniku Vlade, koji je uvažio naš zahtjev i razumio potrebu izgradnje hale, kao i sadašnjem, koji je zajedno sa nama, nastavio realizaciju započetog projekta. Naša dvorana, naš je zajednički uspjeh, investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost, ona je već sada simbol našeg grada. Ovo je još jedna u nizu naših infrastrukturnih, sportskih pobjeda”- poručio je predsjednik beranske opštine.

Ministar Janović je na  Šćekićev poziv, prethodno prisustvovao i svečanoj sjednici povodom 21. jula, Dana opštine Berane.