Koliko će kašnjenje koštati Crnu Goru?

Nakon što je ministar saobraćaja Osman Nurković, juče u Skupštini, saopštio da bi rok za izgradnju prve dionice auto-puta Bar - Boljare mogao da bude probijen, različita su mišljenja o tome šta bi to kašnjenje moglo da znači za crnogorsku ekonomiju.

Objavljeno: 21. 07. 2018 - 23:15

Ekonomski analitičar Predrag Drecun smatra da, u ovom momentu, nema razloga za brigu, a za precizniju analizu posljedica takvog scenarija, kako kaže, trebalo bi sačekati zvanično objašnjenje o eventualnim razlozima kašnjenja. Nezavisni poslanik Aleksandar Damajanović, međutim, procjenjuje da bi se u slučaju prekoračenja roka uvećali troškovi izgradnje koje bi građani plaćali ili kroz novo zaduženje ili kroz veće poreze.

Prva dionica auto-puta Bar - Boljare najavljeno je da će biti završena do maja naredne godine. Ministar saobraćaja Osman Nurković juče je međutim najavio da bi taj rok mogao biti probijen.

"Iako od strane top menadžmenta CRBC-a kontinuiramo dobijamo uvjeravanja da će angažovati sve svoje resurse, na način koji će osigurati realizaciju projekta u ugovorenom roku, vjerujemo da je moguće da dođe do produženja ugovorenog roka, što je gotovo uobičajena pojava kod brojnih infrastrukturnih projekata i to nije nešto što treba da zabrinjava bilo koga", kazao je Nurković.

To je ministar saopštio u odgovu na pitanje nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića, koji procjenjuje da bi po trenutnoj dinamici radova na auto-putu, kašnjenje moglo biti i do godinu dana, što bi povećalo i troškove izgradnje.

"U susjednoj Albaniji imali smo žestoko prekoračenje roka i troškova čak u visini 30 i 40 odsto, čak i više. Postoje dva moguća modela da se nadoknade novi troškovi, a to su ili novo zaduživanje ili povećanje ionako visokih nameta tzv.indirektnih poreza koje plaćaju svi građani Crne Gore", upozorio je Damjanović.

Da u ovom momentu nema razloga za brigu, smatra ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Ističe da je najbitnije da se auto-put trenutno gradi planiranom dinamikom,a i ako dođe do kašnjenja tvrdi to je uobičajno za velike projekte.

"Sigurno će tih kašnjenja biti, kao što se probijaju rokovi i u gotovo svim projektima u našoj novijoj istoriji. Kada bi znali zbog čega dolazi do kašnjenja onda bi mogli znati koliko bi to moglo našu stranu da košta. Mislim da za sada nema većeg razloga za brigu i negativne posledice i očekivanja na našu ekonomiju", rekao je Drecun.

On podsjeća da su u slučaju probijanja roka, ugovorom predviđeni novčani penali za kineskog izvođača, pa je ističe neophodno sačekati i objašnjenje zašto bi došlo do eventualnog kašnjenja. Prva dionica auto puta biće duga 41 kilometar, a koštaće više od 809 i po miliona eura.