Hrabro i na prvaka svijeta!

"Ajkule" su u četvrtfinalu! Savladana je Rumunija, ubjedljivo sa 15-5, i u utorak za plasman u polufinale Crna Gora će snage odmjeriti sa popularnim "barakudama", od 18.30 sati.

Objavljeno: 22. 07. 2018 - 22:17


VLADIMIR GOJKOVIĆ: "Meč za eliminaciju, ulaz je bio dobar i to je bilo mnogo važno. Imali smo nekih promašaja na startu, možda smo mogli još bolje otvoriti duel, ali je odbrana bila na pravom mjestu sve vrijeme. Kontrolisali smo stvari, na kraju smo dobro koristili šanse, i možemo biti zadovoljni utakmicom. Svako četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Vjerujemo da možemo da igramo protiv svjetskog prvaka. Želio bih da zadržimo ovaj nivo igre koji smo imali cijelo ljeto.

SAŠA RADOVIĆ: "Ispunili smo zacrtano, ali uvijek su teške te prve eliminacione utakmice. Maksimalno ozbiljno smo se pripremili za ovu utakmicu. Mislim da smo dosta stvari ispoštovali od prvog do posljednjeg minuta, a najviše su bile vezane za odbranu. Jako dobro smo odradili taj dio posla. Slijede Hrvati... Što reći o toj utakmici kad igrate sa jednom od najboljih selekcija na šampionatu. Četvrtfinale je uvijek najteža utakmica, ali ako oćemo do medalje moramo da pobijedimo i najbolje."

DRAŠKO BRGULJAN: "Držimo dobar nivo igre u svim utakmicama. Protiv Španije je bio derbi i igrali smo dobro iako je bilo neriješeno. Odbrana funkcioniše, mislim da smo se dosta napunili samopouzdanja i idemo hrabro na prvaka svijeta. Ne možemo mi da biramo, nema lakšeg i težeg puta. To je prvak svijeta, viceprvak Olimpijskih igara, ne treba puno pričati o njima. Imamo dobru igru i to me raduje u ovom trenutku. Moramo da vjerujemo cijeli vrijeme da možemo da pobijedimo, i ja sam ubijeđen da možemo.