Nekadašnji Trampovi saradnici savjetuju Dodika

Bivši saradnici u predizbornom štabu američkog predsjednika Donalda Trampa savjetovaće u naredna tri mjeseca Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predsjednika Republiske Srpske Milorada Dodika.

Objavljeno: 09. 08. 2018 - 18:05
Foto: Tanjug / MARKO DOKOVIC

Džejson Ozborn i Majkl Rubin, bliski prijatelji i saradnici bivšeg menadžera Trampovog štaba Korija Levandovskog, prijavili su Ministarstvu pravde SAD da će pružati lobističke usluge preko svoje kompanije Tvin roks global (Twin Rocks Global) za šta bi navodno trebalo da dobiju 10.000 dolara naredna tri mjeseca, javio je Njuzvik.

Kompanija kojom upravljaju Ozborn i Rubin registrovana je na adresi na Kapitol Hilu, u kući u kojoj živi Levandovski. U opisu kompanije navedeno je da će pružati "strateško usmjeravanje i savjetovanje u vezi s državnim poslovima i odnosima s javnošću u SAD".

Radio Slobodna Evropa prenosi da se rezultat angažmana mogao vidjeti tokom posjete premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović Vašingtonu kada se uz pomoć Ozborna i Rubina sastala sa senatorom Rodžerom Vikerom i republikanskim kongresmenom Dejnom Rorabaherom, koji nerijetko podržava etničke grupe koje traže nezavisnost i koji je poznat po simpatijama prema Rusiji.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?