Odbor direktora nije prihvatio izvještaj o radu i rezultatima poslovanja

Odbor direktora Luke Bar, je na sjednici održanoj danas, razmatrao, između ostalog, Finansijske iskaze i Izvještaj o radu i rezultatima poslovanja za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Objavljeno: 10. 08. 2018 - 15:13

"Odbor direktora nije prihvatio predmetni izvještaj, zato što nije ostvaren rezultat u skladu sa Biznis planom, a zbog iskazane sumnje u vjerodostojnost datih finansijskih iskaza, sprovešće se vanredna revizija poslovanja za prvih šest mjeseci 2018. godine", piše u saopštenju.

Uz to, kako se navodi, "u cilju zaštite interesa zaposlenih", Odbor direktora je donio odluku o kreditnom zaduženju i, takođe, zadužio izvršni menadžment da se, u najkraćem roku, realizuje Sporazum  o isplati razlike zarada /poravnanje/ za period 2009.-2016. godina, za sve zaposlene i bivše zaposlene, kojima to pravo pripada.

Novi mandat u bordu Luke, u ime države, dobili su nedavno dosadašnji članovi Anđelko Lojpur (predsjednik), Borislav Lalević, Branislav Branković, Sead Delalić i Aleksandar Jovović kao predstavnik manjinskih akcionara.

Od 1. vagusta prošle godine izvršni direktor Luke je Zarija Franović a pojedini mediji spekulišu da bi on uskoro mogao biti smijenjen.