Uhapšen Elvis Ćatović

Crnogorska policija uhapsila je danas Bjelopoljca Elvisa Ćatovića zbog sumnje da je ubio državljanina Srbije Željka Pavlova i teško ranio Ljubomira Lazića.

Objavljeno: 14. 08. 2018 - 11:05

Lazić je odmah nakon pucnjave najprije zbrinut u bjelopoljsku bolnicu, a potom prebačen u Klinički centar Crne Gore.

Pucnjava se dogodila odmah nakon ponoći u bjelopoljskom selu Potkrajci.

Iz policije je Portalu Analitika saopšteni da intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u događaju od sinoć u kojoj je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena. Svi akteri događaju su poznati a kriminalistička obrada je u toku.

"Naime, sinoć, 13. avgusta 2018. godine, oko 23,30 časova, u jednom mjestu koje pripada Opštini Bijelo Polje, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. U ovom događaju je, kako se sumnja, od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradao Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, dok je povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena zadobio Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije. Povredu – prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je. i E.Ć. (32) iz Bijelog Polja", saopšteno je iz policije.

Događaj se desio u blIzini kuće E.Ć. a utvrđuju se okolnosti dolaska Ž.P. i Lj.L. na lice mjesta odnosno u blizini kuće E.Ć, kao i sve činjenice u vezi sa upotrebom vatrenog oružja koja je potom uslijedila.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem.

Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio obdukciju tijela Ž.P. Povrijeđeni Lj.L. se nalazi na bolničkom liječenju i prema informacijama koje posjedujemo nije životno ugrožen. E.Ć, kojem je pružena medicinska pomoć, se nalazi u policijskim prostorijama CB Bijelo Polje.

U toku je kriminalistička obrada predmeta. O činjenicama koje budu utvrđene javnost će biti blagovremeno obaviještena.