DPS čeka poziv za razgovore

U Rožajama još nije formirana koalicija Bošnjačke stranke i Demokratske partije socijalista, iako su odbornici DPS-a dali punu parlamentarnu podršku izboru predsjednika opštine i Skupštine opštine iz redova BS.

Objavljeno: 15. 08. 2018 - 07:02

Taj potez DPS-a za mnoge bio je jasan nagovještaj da je na pomolu koalicija tih stranaka na lokalnom nivou, iako BS od 34 mjesta u lokalnom parlamentu ima 19 mandata, odnosno apsolutnu većinu.

U Opštinskom odboru DPS-a ne spore da očekuju poziv BSa na razgovor o sklapanju koalicije. Međutim, iako su od lokalnih izbora protekla skoro dva i po mjeseca i činjenice da je konstituisana lokalna vlast, razgovora predstavnika ovih partija na tu temu još nije bilo.

- Cijeneći sve ono šta nam slijedi u narednom četvorogodišnjem periodu, smatram da smo davanjem podrške kandidatima BS za dvije čelne pozicije u lokalnoj vlasti napravili ozbiljan iskorak ka uspostavljanju kvalitetne saradnje koja treba da rezultira stvaranju boljih uslova za kvalitetniji život građana ove opštine - kazao je dr Bećir Kalač, predsjednik rožajskog odbora DPS-a.

- Na toj sjednici, bez obzira na moguću koaliciju sa BS, naši odbornici će podržati samo one odluke za koje procijenimo da su u interesu građana - rekao je Kalač.

On kaže da DPS neće po svaku cijenu pristati na koalicionu saradnju, odnosno da takva saradnja mora biti utvrđena na jasnim principima.

- Čujem da u BS-u već imaju kandidate za pojedine pozicije u lokalnoj upravi. Ako se istinski želi koalicija sa našom partijom, smatram da to nije u redu. Naš je stav da nećemo ulaziti u koaliciju po svaku cijenu i bez jasno definisanih principa - rekao je prvi čovjek lokalnog DPS-a.

Iz Bošnjačke stranke nam je nezvanično rečeno da uskoro planiraju formiranje radne grupe koja bi sačinila platformu buduće koalicije sa DPSom.