Pretučena dvojica ,,kavačana“

Pritvorenike Iliju Pavlovića i Filipa Bešovića, koji prema evidenciji bezbjednosnih struktura slove za članove kavačkog klana, napali su prije tri dana u Istražnom zatvoru njihovi cimeri.

Objavljeno: 15. 08. 2018 - 07:07

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji provjeravaju kako je došlo do incidenta, za koji već postoje osnovane sumnje da se radi o obračunu dva kotorska kriminalna klana.

Do incidenata je došlo u sobama u kojima borave Pavlović i Bešović.

MOTIVI

Pavlović dijeli sobu sa pritvorenikom, osumnjičenim za šverc droge.

Istražiteljima nije poznato da su Pavlović i njegov cimer bili u lošim odnosima, pa je upravo zbog toga uslijedila sumnja da je napad naručen.

Obojica su dali izjave, ispričali su da je svađa navodno nastala zbog sporenja oko ručka. U ovu verziju događaja istražitelji nijesu povjerovali.

Tim prije što se sličan incident dogodio i u susjednoj sobi kada je jedan od cimera nasrnuo na Filipa Bešovića. Ime Filipa Bešovića pominjalo se u medijima kada je u julu ove godine uhapšen a kod njega policija pronašla 21 električnu kapislu za aktiviranje eksploziva, dva GPS uređaja koji se koriste za praćenje i kretanje, 11 magneta, 11 mobilnih telefona, 17 SIM kartica nacionalnih i inostranih mobilnih operatera, laptop, paketić sa kokainom, oko 16.000 eura i više platnih i bankovnih kartica.

Istražitelji vjeruju da su pronađene stvari namijenjene za praćenje i likvidaciju osobe iz suprotstavljene grupe – škaljarskog klana, što će pokušati da dokažu.

Pobjeda zna imena dvojice napadača, cimera Pavlovića i Bešovića, ali u interesu nesmetane istrage nećemo otkrivati njihov identitet.

Nakon incidenata, Pavlović i Bešović iz bezbjednosnih razloga su iz višekrevetnih soba premješteni u ćelije. Od svih učesnika i svjedoka uzete su izjave na osnovu kojih će se utvrditi pod kojim okolnostima je došlo do napada i šta mu je prethodilo.

(opširnije u Pobjedi)