Njumen: Tramp uvrijedio premijera Crne Gore

Američki predsjednik Donald Tramp nazvao je crnogorskog premijera Duška Markovića „cmizdravom propalom ku*kom« (Whiny Punk Bitch) nakon objave videa u kojem Tramp odguruje Markovića na prošlogodišnjem NATO samitu, navodi u svojoj knjizi bivša savjetnica u Bijeloj kući Omarosa Manigolt Njumen.

Objavljeno: 16. 08. 2018 - 07:05

Ona u svojoj knjizi ,,Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House“ navodi da je svom bivšem šefu postavila pitanje nakon što se pojavio video na kojem je odgurnuo Markovića.

–  Pitala sam ga: ,,Nastupio si malo agresivno. Zašto si to uradio“, piše u knjizi Njumen – prenose američki mediji.

–  O, on je samo cmizdrava propala ku*ka, odgovorio je Tramp – navodi autorka knjige ,,Unhidged“. Video incidenta odmah je postao viralan, a korisnici društvenih mreža osuđivali su način kako se Tramp gurao ispred svjetskih lidera da bi izbio u prvi plan tokom fotografisanja.

Knjiga je objavljena juče, a posvećena je periodu koji je autorka provela u Trampovoj administraciji. Otpuštena je 20. januara 2018. godine. Omarosa Manigolt Njumen proslavila se zahvaljujući učešću u rijaliti programu „Šegrt (The Apprentice)“ Donalda Trampa. Ona je u tajnosti snimala razgovore sa predsjednikom, za koga je, počevši od januara 2017, radila u Bijeloj kući kao direktorka za komunikacije kancelarije za javne i međuvladine poslove.

–  Neću biti ućutkana. Neće me uplašiti. Neće me zlostavljati Donald Tramp – rekla je Njumen, prenosi AP. Knjigu ,,Unhidged“ američki mediji su prokomentarisali kao „11 sočnih anegdota“ iz života u Bijeloj kući uz američkog predsjednika Donalda Trampa.