Prodaja udžbenika počinje u ponedjeljak 27. avgusta

Prodaja udžbenika za narednu školsku godinu otpočeće u ponedjeljak 27. 8. 2018. godine u čitavoj knjižarskoj mreži u zemlji, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Objavljeno: 16. 08. 2018 - 14:29

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica obavještava javnost da je distribucija školskih obrazaca, a koji su rezultat rada radne grupe Ministarstva prosvjete i koji su objavljeni u „Službenom listu Crne Gore” broj 26 od 24. aprila 2018. godine, u toku – škole sa primorja obrasce su mogle podići u našoj knjižari u Baru, škole sa sjevera u knjižari u Bijelom Polju, a ostale škole su obrasce podigle u magacinu Zavoda za udžbenike. Sa ovom aktivnošću završavamo 17. 8. 2018. godine. 

Zavod obavještava javnost da sa distribucijom udžbenika za školsku 2018/2019. godinu počinje u utorak 21. 8. 2018. godine i da će o redosljedu isporuke knjižarska mreža u zemlji biti obaviještena kao i prethodnih godina.

Podsjećanja radi prošle godine su doneseni novi planovi za osnovno obrazovanje, a nakon toga i predmetni programi. Zbog promjena koje su nastale u programima koje je usvojio Nacionalni savjet za obrazovanje na svojoj julskoj sjednici 2017. godine Zavod za udžbenike je morao raditi na izmjenama postojećih ili izradi potpuno novih naslova, a sve kako bi se učenicima i nastavicima omogućilo da se korišćenjem naših udžbenika/udžbeničkih kompleta mogu ostvariti svi ishodi predviđeni novim predmetnim programima. Javnost obavještavamo da je spisak odobrenih udžbenika, koji je usvojio Nacionalni savjet za obrazovanje na svojoj sjednici od 10. 8. 2018. godine, za školsku 2018/2019. godinu objavljen u „Službenom listu Crne Gore” broj 58/18. Kao rezultat našeg rada za školsku 2018/2019. godinu smo pripremili sljedeće naslove:

1) Udžbenici, zbirke zadataka i radne sveske na crnogorskom jeziku U svijetu matematike 1 – udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 1 – udžbenik, Čigra slova i glasova 2 – udžbenik i radna sveska, U svijetu matematike 2 – udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 2 – udžbenik i radna sveska, Čigra slova i glasova 3 – udžbenik i radna sveska, U svijetu matematike 3 – udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 3 – udžbenik i radna sveska, U svijetu matematike 4 – ZAVOD ZA UDŽBENIKE I NASTAVNA SREDSTVA - Podgorica Novaka Miloševa 36, 81 000 Podgorica Telefon: (020) 230 413; Fax: (020) 230 409 udžbenički komplet, Poznavanje društva 4 – udžbenik i radna sveska, Priroda 4 – udžbenik i radna sveska, Likovna kultura 4 – udžbenik, Muzička kultura 4 – udžbenik, Likovna kultura 5 – udžbenik, Priroda 5 – udžbenik i radna sveska, Poznavanje društva 5 – udžbenik i radna sveska, Matematika 5 – udžbenik i zbirka zadataka, Muzička kultura 5 – udžbenik, Informatika sa tehnikom 5 – udžbenik, Crnogorski jezik 6 – udžbenik i radna sveska, Matematika 6 – udžbenik i zbirka zadataka, Muzičko 6 – udžbenik, Priroda 6 – udžbenik i radna sveska, Informatika sa tehnikom 6 – udžbenik, Istorija 6 – radna sveska, Geografija 7 – udžbenik i radna sveska, Muzička kultura 7 – udžbenik, Istorija 7 – udžbenik, Likovna kultura 7 – udžbenik, Matematika 7 – udžbenik i zbirka zadataka, Informatika sa tehnikom 7 – udžbenik, Matematika 8 – udžbenik i zbirka zadataka, Hemija 8 – udžbenik i zbirka zadataka, Istorija 8 – udžbenik, Informatika sa tehnikom 8 – udžbenik, Geografija 9 – udžbenik i radna sveska, Matematika 9 – udžbenik i zbirka zadataka, Istorija 9 – udžbenik, Fizika II g – udžbenik i zbirka zadataka i Latinski jezik III g – udžbenik. 2) Udžbenici, zbirke zadataka i radne sveske na albanskom jeziku U svijetu matematike 3 – udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 3 – udžbenik i radna sveska, Likovna kultura 4 – udžbenik, Muzička kultura 6 – udžbenik, Biologija 6 – udžbenik i radna sveska, Matematika 7 – udžbenik i zbirka zadataka, Muzička kultura 7 – udžbenik, Fizika 7 – udžbenik i zbirka zadataka, Istorija 7 – udžbenik, Fizika 8 – udžbenik, Fizika 9 – udžbenik i zbirka zadataka, Matematika I g – udžbenik i zbirka zadataka, Matematika II g – udžbenik i zbirka zadataka, Matematika III g – udžbenik i zbirka zadataka, Matematika IV g – udžbenik i zbirka zadataka, Biologija II g – udžbenik i radna sveska, Istorija IV g – udžbenik, Crnogorski jezik kao nematernji za II g– udžbenik i radna sveska i Crnogorski jezik kao nematernji za III g – udžbenik i radna sveska.

CIJENE UDŽBENIČKIH KOMPLETA SA ENGLESKIM JEZIKOM NA CRNOGORSKOM JEZIKU: OSNOVNA ŠKOLA: I razred – 43,10 €, II razred – 50,80 €, III razred – 47,70 €, IV razred – 59,60 €, V razred – 67,00 €, VI razred – 68,30 €, VII razred – 94,20 €, VIII razred – 94,20 €, IX razred – 88,20 €; GIMNAZIJA: I razred – 106,80 €, II razred – 88,70 €, III razred – 79,70 €, IV razred – 59,00 €.

AKCIJA U PRODAJNIM OBJEKTIMA ZAVODA ZA UDŽBENIKE I NASTAVNA SREDSTVA U PODGORICI, BARU I BIJELOM POLJU

Ovu priliku želimo iskoristiti da cijenjenim kupcima najavimo akciju koja će u našim prodajnim objektima biti sprovedena (ovdje naglašavamo da se akcija ne odnosi na kupovinu na rate) i trajaće sve do kraja septembra.

AKCIJA - POKLANJAMO JEDNU KNJIGU LEKTIRE Uz kupljeni komplet udžbenika, za sve razrede osnovne škole osim prvog razreda, poklanjamo jednu knjigu koja je predmetnim programom određena za lektiru. AKCIJA – POKLANJAMO SVESKE IZ EDICIJE „NAŠE SVESKE” Uz trgovinu u vrijednosti 50,00 € i više poklanjamo dvije sveske mekog poveza iz edicije „NAŠE SVESKE”. Kupci koji su već dobili knjigu na poklon dobijaju i sveske ako u našim prodajnim objektima uzmu školskog pribora u vrijednosti pomenutog iznosa. Kao i prethodnih godina naše knjižare u Podgorici, Baru i Bijelom Polju radiće i vikend pred početak školske godine, dakle u subotu 1. 9. 2018. godine i nedjelju 2. 9. 2018. godine u terminu od 7h do 20h.