Uhapšeno devet osoba zbog ubistva , Jovanović i dalje u bjekstvu

Devet pripadnika kriminalne organizacije uhapšeno je zbog sumnje da su planirali i počinili dvostruko ubistva u centru Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Objavljeno: 16. 08. 2018 - 14:50

Akcija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, izvršena juče ujutru.

Detaljno planirana i u strogoj tajnosti, rezultirala je hapšenjem čak devet pripadnika kriminalne organizacije, koju istražitelji povezuju sa dvostrukim ubistvom u centru Podgorice, kada su 31. marta, ubijeni Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Za dvostruko ubistvo u Podgorici osumnjičen je Marko Jovanović, za kojim kako je saopšteno na konferenciji za medije policija i dalje traga.

hapsenje

Osim hapšenja, izvršenim pretresima, pronađena je veća količina droge, tri vage za precizno mjerenje, tri puške, dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojevima, 128 komada municije za automatsku pušku, 25 komada pištoljske municije, okvir za automatsku pušku, eksploziv, novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, kao i jednu silikonsku masku.

Prema zvaničnim informacijama, uz saglasnost Specijalnog državnog tužilaštva, podnijete su krivične prijave protiv 11 osoba, od kojih su dvije u bjekstvu i to protiv: jedne osobe zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, četiri osobe zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pet osoba zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela u vezi sa opojnim drogama, i jedne osobe zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i takođe krivičnog djela u vezi sa opojnim drogama.

oruzje

Uhapšeni su L.R. (21 ), Đ.L. (23), A.M.( 20) ,M.B. (21) ,Đ.Ž. (39) ,V.D. (30), B.T. (23) ,R.P. (29) i L.S. (34), dok se za dva lica i dalje traga, za maloljetnikom D.A. (17) i D.A. (31), za koje postoji osnovana sumnja da su prihvatili članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Ova kriminalna organizacija je djelovala na prostoru Crne Gore i susjednih zemalja, a sve u pravcu izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, odnosno međunarodne trgovine narkoticima, teško ubistvo, trgovina oružjem, otmica, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo. Djelovanje kriminalne organizacije je planirano i njeni članovi su pokazali spremnost za upotrebu nasilja u realizaciji kriminalnog plana, te su planirali i otmice pojedinih osoba kao i vršenje razbojništava na teritoriji Podgorice, a sve u cilju sticanja nezakonite dobiti i moći.

tablete

Prema dokazima koji su prikupljeni, pored navedenog, kriminalni plan organizacije je bio i da vrše krivična djela zastrašivanje, odnosno krivična djela protiv života i tijela – nanošenje tjelesnih povreda licima koja su u sukobu sa kriminalnom organizacijom,  te zastrašivanje pojedinih lica bacanjem eksplozivnih naprava na njihovu imovinu i paljenjem njihovih vozila.