Vidak „iza brave“ da ne bi pobjegla

Srpskoj državljanki Sari Vidak (20) određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je u utorak fizički napala sutkinju Jelenu Stanišić u kotorskom sudu za prekršaje.

Objavljeno: 17. 08. 2018 - 06:15

Vidak je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, a odluku je donio sudija za istrage kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

U obrazloženju odluke koju je potpisao sudija Pavićević navodi se da je neophodno da se Vidak odredi pritvor i na taj način osigura prisustvo osumnjičene u predstojećem krivičnom postupku.

- Sve ukupno rezultira nužnošću određivanja pritvora. Težina krivičnog djela za koje se osumnjičena Vidak tereti, a izražena je kroz visinu zaprijećene kazne od šest mjeseci do pet godina, samo uvećava opasnost od bjekstva i čini je gotovo izvjesnom, u cilju eskiviranja ili prolongiranja krivičnog postupka, kako bi protok vremena učinio svoje i doprinio eventualnom umanjenju krivično pravne odgovornosti osumnjičene – navodi se u obrazloženju odluke.

Sud smatra da je Vidak osnovano sumnjiva da je počinila krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osumnjičena je kategorično negirala navode optužbe za koje se tereti.

Incident se dogodio u utorak na kraju prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe, momka osumnjičene Vidak, koji je kažnjen novčano 90 eura zbog saobraćajnog prekršaja. Nezadovoljna zbog donijete odluke, Vidak je sutkinju najprije verbalno, a zatim i fizički napala.

Stanišić je odmah nakon toga pozvala policiju i Vidak je uhapšena.