Ćorić zadržan, provjeravaju kako je došlo do nesreće

Mojkovčanin Dragan Ćorić (50) uhapšen je juče zbog nesreće koja se dan ranije desila u Bečićima, kada su prilikom paraglajdinga poginuli instruktor Dušan Simonović (45) iz Bijelog Polja i državljanka Egipta Marijan Mikhail (28).

Objavljeno: 17. 08. 2018 - 06:20

Ćorić je priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i nakon što je dao izjavu određeno mu je zadržavanje od 72 sata.

SASLUŠANJE

- Po nalogu dežurnog tužioca lišen je slobode D. Ć. iz Mojkovca, zbog krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti i uz krivičnu prijavu je priveden radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog. Osumnjičenom je, nakon saslušanja, određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata. Izviđaj je u toku – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ćorić je operator površina za organizovano letjenje paraglajderom Brajići-Budva.

Teška nesreća dogodila se u srijedu oko 20:40 sati. Djevojka iz Egipta bila je vezana za instruktora Simonovića na jednom paraglajderu, dok je njen prijatelj Omar Hesam Mohamed Gharieb bio sa Ćorićem na drugom paraglajderu.

Preliminarni nalazi ukazuju da su pali zbog loših vremenskih uslova jer nijesu uspjeli da bezbjedno slete. Drugi par je uspio da sleti nepovrijeđen. Simović se godinama bavio paraglajdingom i bio je vrstan instruktor i višestruki svjetski prvak.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)