Plivali uprkos crvenoj zastavici: Turista se utopio, 20 ljudi spašeno u Ulcinju

Turista iz Kazahstana T.S. (41) utopio se juče na početku Velike plaže, dok je dvadesetak drugih izvučeno na obalu nakon dramatičnog spašavanja.

Objavljeno: 17. 08. 2018 - 12:12

Tragični događaj desio se juče nešto poslije 19 časova, a prethodila mu je namjera turista da i pored istaknute crvene zastavice, zbog jakih strujanja i talasa, te više upozorenja spasilaca, ipak zaplivaju u moru, prenosi Ul-info portal.

Njihova neopreznost ih je vrlo brzo odvukla od obale, nakon čega su uslijedili pozivi za pomoć.

Kupači koji su zatekli na Velikoj plaži, napravili su živi lanac kako bi turiste izbavili iz nemirnog mora.

Reagovali su spasioci, obezbjeđenje, potom i policija i uz upotrebu plovila i skutera uspjeli su da iz sigurne smrti otrgnu dvadesetak turista koji su smješteni u hotelu "Olimpik".

Njima je brzo u ulcinjskom Domu zdravlja ukazana i ljekarska pomoć.

Povodom određenog broja pomorskih nezgoda koje su evidentirane na crnogroskom primorju tokom aktuelne kupališne sezone, podsjećamo, Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore, u cilju povećane bezbjednosti, nedavno je podsjetilo sve kupače na zabranu plivanja izvan ograđenog prostora uređenih kupališta (bova) ili na udaljenosti većoj od 100 metara od obale prirodnog kupališta. Takođe svi kupači bi trebali da poštuju znake zabrane kupanja zbog velikih struja i talasa radi vlastite bezbjednosti.