Dimitriju Rašoviću najveće svjetsko priznanje za razvoj tenisa

Poslije nagrade koju je 2014. godine dobio za doprinos i razvoj evropskog tenisa, Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore, Dr Dimitrije Rašović juče je u Orlandu na godišnjoj skupštini Svjetske teniske federacije primio najveće svjetsko priznanje za razvoj teniske igre.

Objavljeno: 17. 08. 2018 - 15:26

Nagradu mu je dodijelio predsjednik Svjetske teniske federacije Dejvid Hagerti ispred generalne skupštine koju čine predstavnici 210 zemalja, a koja je jednoglasno odlučila da Dr Dimitrije Rašović dobije nagradu za doprinos i razvoj svjetskog tenisa.

nagrada-tenis3

   Ceremonija dodjele priznanja obavljena je poslije glasanja na kome su usvojene izmjene Davis Cup takmičenja i poslije potpisivanja ugovora sa Kosmos grupom koju je predstavljao fudbaler Barselone Džerard Pike. Po ugovoru sa Kosmosom u narednih 25 godina ITF će dobiti tri milijarde dolara koje će investirati u novo takmičenje kao i u razvojne programe.

   Svoju posjetu Crnoj Gori u novembru mjesecu povodom 40 godina TSCG najavili su predsjednik ITF-a Dejvid Hagerti i potpredsjednik Rene Štambah.