Demokrate : Imate problem sa opažanjem, Herceg Novi jedan od čistijih gradova

Demokrate Herceg Novi su odgovorile DPS-u nakon što je ova partija reagovala na situaciju sa smećem i komunalijama u ovom gradu, proloživši fotografiju kao dokaz. Njihovo reagovanje prenosimo integralno:

Objavljeno: 17. 08. 2018 - 17:02

Kad je nekome, kao hercegnovskom DPS-u, prljavština odavno postala opšte stanje duha, nije čudno što smeće vide svugdje uokolo i što u njihovoj optici Herceg Novi izgleda zapušteno i prljavo. Sa takvim stanjem duha i sa takvom optikom oni bi u svakoj opozicionoj opštini vidjeli prljave ulice i prepunjene kontejnere. Međutim, tamo gdje su oni na vlasti, ništa od toga ne vide. Nekome bi za to platili, a mi im besplatno, evo, kažemo da je ovdje riječ o poremećajima opažanja i da to može da se liječi adekvatnim tretmanom koji, na njihovu žalost, ne uključuje manijakalno oglašavanje saopštenjima i napade na vlast koja sve čini da javnu higijenu u turističkoj sezoni podigne na viši nivo od onog na kojem je bila kada su oni bili na vlasti.

Šta je licemjernije od njihovih prozivki zbog kupovine novog vozila za skupljanje otpada u okolnostima kada su nam d.o.o “Čistoća Herceg” ostavili sa vozilima starim i preko 20 godina? O tome koliko vozila za odvoz otpada starija od 20 godina mogu biti funkcionalna, najbolje bi trabalo da znaju oni koji su preko 20 godina na vlasti na državnom nivou. Ni oni više ničemu ne služe.

Takođe, šta je licemjernije nego kada vam prozivke za održavanje čistoće u gradu stižu od onih koji su preduzeće ostavili u krajnje nezavidnoj finansijskoj situaciji, sa velikim dugovima i velikim kreditnim zaduženjima? Hajde da se zapitamo imaju li takvi pravo da sada seire nad svakim pikavcem i da ih fotografišu i šalju medijima? Osim toga, zašto za svoga mandata nisu uradili ništa u pogledu podizanja kulture u odlaganju otpada kako sada određena bahata fizička i privredna lica ne bi odlagala otpad kad mu nije vrijeme (od 21 do 6 časova ujutru)?

Zbog  javnosti i građana Herceg Novog, podsjetićemo da je od trenutka kada smo mi preuzeli vlast, kupljeno novo vozilo, dovezeno iz Njemačke, čija je vrijednost 78000 eura sredstvima iz kreditnog zaduženja Opštine. Zatim, da je dopremljena i nova čistilica iz Hrvatske, koja je koštala 20000 eura, a donacija je Turističke organizacije Herceg Novi.

Kao i sve druge probleme, i komunalne nastojimo da riješimo kako bi Herceg Novi bio prepoznavan kao jedan od čistijih na našem primorju. Za prljavštinu koja je stanje duha hercegnovskog DPS-a, ne osjećamo se nadležnim", zaključuju u saopštenju.