Dačić: Osuđujem hajku, ambasador hitno da utvrdi šta se desilo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Kurir je rekao da je hitno naredio ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u Crnoj Gori dobiju sve informacije u vezi hapšenja djevojke, Sare Vidak (20), koja je srpski državljanin.

Objavljeno: 20. 08. 2018 - 20:40

"Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake", izjavio je Dačić.

Vidak (20) je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje fizički napala sutkinju Jelenu Stanišić.Kako je saopštila policija, sumnja se da je Vidak fizički napala u prostorijama suda.Terete je za krivično djelo napad na službeno lice, za šta je zaprijćena kazna od šest mjeseci do pet godina. Majka okrivljene tvrdi da je njena ćerka žrtva sudije. Olivera Vidak Kovačević, majka okrivljene Sare, navela je za portal In4s da je zgrožena ponašanjem sudije Stanišić koja, po njenim rečima, „maltretira njenu kćerku“, a kao jedan od razloga zašto se Stanišićeva tako ponaša Olivera smatra da je srpski pasoš njene kćerke. 

Sara Vidak je u kotorski sud za prekršaje došla zbog saobraćajnog prekršaja koji je počino njen mladić, Stevan Prpa. Po tvrdnjama Olivere, nakon dolaska u sud, sudija Stanišić je od početka bila neljubazna, a u jednom trenutku je Saru uhvatila za ruku želeći da je izbaci iz kancelarije. 

Ona je dodala da su nakon pitanja - kome da se žale na netačno utvrđene čunjenice u rješenju suda, doživeli brutalno maltretiranje.