Jedan od osumnjičenih krio automatske puške u zemlji

U nastavku akcije Specijalnog policijskog odjeljenja u kojoj je, kako je saopšteno iz policije, uhapšeno 19 članova kriminalne organizacije pronađene su dvije automatske puške, municija i okvir.

Objavljeno: 18. 08. 2018 - 07:17

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su došli do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije, koji je uhapšen 15. avgusta nalaze dvije automatske puške „tompson“ i kalašnjikov i izvjesna količina municije.

PRETRES

Narednog dana dobili su naredbu za pretres i ispred ulaza u garažu pronašli su oružje i municiju koji su bili zakopani u zemlji. Istražitelji su pronašli kalašnjikov bez okvira i municije, automatsku pušku „tompson“ sa okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za automatsku pušku.

Oružje je bilo zapakovano u najlonske kese i oblijepljeno izolir trakom.

Osnovano se sumnja da je pronađeno oružje po planu kriminalne organizacije trebalo da bude korišćeno u egzekucijama. Oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vršenja odgovarajućih vještačenja i utvrđivanja da li je korišćeno prilikom izvršenja krivičnih djela iz prethodnog perioda.

- Policijsko tužilačke aktivnosti se nastavljaju – naveli su iz policije.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u srijedu su uhapšeni Željko Đukić (39), Miloš Božović (21), Drago Vukčević (30), Lazar Raičević (21), Balša Todorović (23), Đurađ Lončar (23), Arnel Mandić (20), Radoš Popović (29) i Smail Lekić (34).

Policija potražuje D. A. (17) i D. A. (31), za koje postoji osnovana sumnja da su prihvatili članstvo u kriminalnoj organizaciji zajedno sa sedam osoba koje su ranije uhapšene.

Traga se i za Markom Jovanovićem, koji se sumnjiči da je počinilac dvostrukog ubistva u centru Podgorice – Marka Šakovića i Radivoja Jovanovića, 31. marta.

Uhapšeni su, kako nam je nezvanično saopšteno, bili u intenzivnom kontaktu sa Jankom Vukadinovićem, pritvorenikom u ZIKS-u, koji se tereti da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Šakovića i Jovanovića 31. marta.

Krivične prijave podnijete su protiv pritvorenika Marka Rnkovića i Predraga Vukadinovića. Kod Janka Vukadinovića je pronađen telefon kojim je komunicirao sa uhapšenima koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije.

(opširnije u Pobjedi)