Budvanin uhapšen zbog prijetnji pištoljem gostima kafića

Službenici Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode lice koje je, kako se sumnja, u Petrovcu pištoljem prijetilo gostima kafića, kao i dva lica osumnjičena da su nakon toga preuzela i sakrila pištolj u namjeri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog djela.

Objavljeno: 20. 08. 2018 - 13:26

Policija je pronašla pištolj koji je bio sakriven na jednoj lokaciji. Sva tri lica su privedena tužiocu. Sudija za istragu im je potom odredio pritvor nakon čega su sprovedeni u ZIKS.

 

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, u noći između 16. i 17.08.2018. godine, oko ponoći, građani su obavijestili Dežurnu službu CB Budva da se u ugostiteljskom objektu „MTV“ na šetalištu u Petrovcu nalazi lice koje posjeduje oružje, te da je ovo lice prijetilo pištoljem u ovom kafiću. Službenici CB Budva su izašli na lice mjesta i nakon što su ustanovili da nema povrijeđenih lica sproveli su službene mjere i radnje na osnovu kojih su u službene prostorije doveli B.F. (53) i I.V. (26), obojicu iz Budve, i E.Š. (23), stranu državljanku rođenu u Beranama.

 

Prikupljenim obavještenjima od ovih lica i svjedoka, kao i obradom, došlo se do sumnje da 16.08.2018. godine, u periodu od 21 do 00 časova, B.F. u navedenom objektu kod sebe imao pištolj marke „Pietro Beretta“, sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm, od kojih je jedan metak bio u cijevi, a kojim je u više navrata prijetio osoblju i gostima, okrećući cijev pištolja u njihovom pravcu, pri čemu je lomio čaše i flaše u bašti i unutar objekta. Tek nešto nakon ponoći policiji je događaj prijavljen.

 

Takođe se sumnja da je E.Š, prije dolaska policijskih službenika, od B.F. uzela pištolj i stavila u svoju torbu nakon čega ga je predala I.V, tražeći od njega da ga skloni, što je on i učinio, sakrivajući ga u hidrant, u garaži stambene zgrade u kojoj I.V. živi. Pištolj je sklonjen i sakriven prije dolaska policije.

 

Policijski službenici su, na mjestu na kojem je bio sakriven, pronašli i izuzeli predmetni pištolj.

 

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

 

Navedena tri lica su lišena slobode, i to B.F. zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a E.Š. i I.V. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticanju sa krivičnim djelom pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

 

Nakon sprovođenja tužiocu uz krivičnu prijavu i saslušanja kod tužioca, lica su privedena sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru koji im je odredio pritvor do 30 nakon čega su sva tri lica sprovedena u ZIKS.