U akciji „Let’s do it” učestvovalo 300 Cetinjana

Oko 300 građana Cetinja, od kojih je polovina djece, učestvovalo je u globalnoj akciji „Let's do it" kojom je obilježen Svjetski dan uklanjanja otpada.

Objavljeno: 14. 09. 2018 - 16:20

Akciju, koja je ove godine održana pod sloganom „Nastavljamo drugačije”, otvorio je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade u Prijestonici Cetinje Stanko Marković u dvorištu Austrougarskog poslanstva – Divizija.

On je kazao da samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem, odnosno umrežavanjem ljudi i različitih subjekata u društvu, možemo iskorijeniti loše navike pojedinca i riješiti problem nesavjesnog odlaganja otpada, a naše prirodne dragulje učiniti prijatnijim mjestima za boravak.

„Na tom putu, Prijestonica Cetinje će, kao i do sada, ulagati napore da naš grad bude uređen i čist, posebno u kontekstu skorog otvaranja Poglavlja 27 – Zaštita životne sredine i klimatske promjene. Ali, u toj misiji smo svi - građani, ustanove, preduzeća, civilni sektor”, poručio je Marković.

Zaposleni u organima lokalne uprave, predstavnici javnih preduzeća, članovi Izviđačkog odreda „Gojko Kruška” i Udruženja penzionera Cetinje, učenici osnovnih škola „Njegoš” i „Lovćenski partizanski odred”, Srednje stručne škole i Gimnazije, kao i brojni drugi građani očistili su više lokacija u gradu - naselja Gipos, Kongo, Luka Ivanišević i IV jul.

Akciju je organizovala Prijestonica Cetinje u saradnji sa Asocijacijom za demokratski prosperitet – Zid, a podržali su je Turistička organizacija Prijestonice, D.O.O. „Komunalno”, Privredni klub Cetinje, Coca Cola, Vjerina kužina, Premium food Cetinje i fotograf Veri Veroza.