Ambasadori EU čistili obalu Skadarskog jezera

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav, ambasadori zemalja članica EU i diplomatsko osoblje, učestvovali su u akciji čišćenja „Let’s do it Montenegro – Nastavljamo drugačije“. Predstavnici Evropske unije i država članica čistili obalu Skadarskog jezera kod Virpazara. Ambasador Orav pozvao je sve da više vode računa o životnoj sredini.

Objavljeno: 14. 09. 2018 - 17:01

„Životna sredina je nešto što pripada svima nama i ne prepoznaje državne granice. Tako da ako jedna država zagađuje više to će uticati i na ostale zemlje. Veoma je važno da ostavimo našoj djeci, unucima i njihovoj djeci dobro mjesto za život“, rekao je amabsador Aivo Orav.

ambasadori-eu-cistili-obalu-skadarskog-jezera-3

Orav je objasnio i da Delegacija Evropske unije pruža svu podršku Vladi kako bi otvorila jedno od preostala dva neotvorena poglavlja, poglavlje 27 – zaštita životne sredine.

„Ovo je jedno od najzahtjevnijih i sveobuhvatnijih poglavlja za pregovore, kao i najskupljih. Mnogo novca je potrebno. Crna Gora je predala pregovaračku poziciju i koliko znam neke države članice su je već prihvatile. Potrebno nam je zeleno svijetlo od svih država članica za otvaranje ovog poglavlja,“ rekao je Orav.