Vojnici dali doprinos Svjetskom danu uklanjanja otpada

U okviru obilježavanja Svjetskog dana uklanjanja otpada, pripadnici Vojske Crne Gore odazvali su se akciji koju u našoj zemlji organizuje Asocijacija za demokratski prosperitet  - Zid. Vojnici su svoj doprinos dali u Pljevljima i Baru. 

Objavljeno: 14. 09. 2018 - 17:19

Šesnaest  pripadnika Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, na čelu sa poručnikom Tomom Gutićem, zaputilo se iz „Milet Bašte“ u Pljevljima na čišćenje lokaliteta Brana Otilovići. Tom prilikom obišao ih je predsjednik opštine, Mirko Đačić, koji se našim pripadnicima i građanima Pljevalja zahvalio na učešću u akciji i druženju. 

Današnjoj četvoročasovnoj ekološkoj aktivnosti, pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore pridružili su se sadnjom masline u parku „Maslina i rogača“ na Topolici u Baru, u saradnji sa članovima Izviđačkog odreda „24. novembar“ i učenicima iz osnovnih i srednjih škola. 

sadnja-maslina-bar

Svjetski dan čišćenja otpada obilježava se 14. septembra, kada se građani iz preko 150 zemalja bore sa problemom otpada i zagađenosti okoline, čisteći gradove, njihove parkove, šume, riječne obale... Crna Gora već treću godinu učestvuje u akciji  čišćenja pod sloganom „Let’s do it Montenegro – Nastavljamo drugačije“.

Vojska Crne Gore nastaviće da daje primjer kroz doprinos u očuvanju životne sredine i promovisanju zdravih životnih navika, u cilju podizanja svijesti o važnosti ekološke kulture. 

Ko će biti na tronu?