Advokati ispitivali Jonskog o ulogama osumnjičenih

Zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski odgovarao je juče na pitanja odbrane osumnjičenih članova tri kriminalne organizacije koje se terete za najteža krivična djela. 

Objavljeno: 21. 09. 2018 - 06:55
Sa privodenja Ranka Radulovica

Branioci odbrane ispitivali su zaštićenog svjedoka i ukazivali na niz nelogičnosti koje je on iznio. Na neka pitanja, Jonski nije imao odgovor logičan za advokate odbrane.

Prema sumnjama istražitelja, tri osobe označene su kao organizatori - Ranko Radulović iz Nikšića, Igor Vukotić iz Kotora i Erogen Brajović iz Skadra. Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra, Nikšićanin Stefan Perović i Kotoranin Nikola Mršić, koji je u bjekstvu.

Osim za njim, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem, dok je Erogen Brajović uhapšen u Albaniji zbog sumnje da je i u toj zemlji učestvovao u teškim krivičnim djelima. Ostali članovi ove grupe su u pritvoru.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?