DPS: Abazović da saopšti svoja saznanja nadležnim organima

“Dritan Abazović kao poslanik i, valjda, odgovoran građanin, morao je nadležnim organima da saopšti podatke, koje očigledno posjeduje, o oružanom napadu na novinarku Oliveru Lakić.  Umjesto takvog postupka, Abazović je izabrao da, bez ikakvih činjenica i elementarne odgovornosti, za pucanje na novinarku Lakić optuži policiju i tako, preko jednog medija, optuži kompetan sastav Ministarstva unutrašnjih poslova”, saopštili su iz DPS-a.

Objavljeno: 21. 09. 2018 - 12:52

Dodali su da “takvo ponašanje Abazovića ne iznenađuje”

“ S obzirom na to da sam nije dovoljno odgovoran prema državnim institucijama zemlje u kojoj obavlja jednu od najznačajnijih funkcija, očekujemo da će nadležni  organi  preduzeti zakonske mjere i pozvati poslanika Abazovića da saopšti sve činjenice kojima raspolaže o slučaju napada na Lakić, što bi trebalo da olakša dalju istragu. Naravno, ostaje Abazovićeva lična obaveza da komesara Hana izvijesti o svojim saznanjima i time relaksira poziciju države čiji je predstavnik i građanin. Ukoliko se pokaže da ovaj rent-a-političar nema nikakva saznanja, potvrdiće se naša više puta ponovljena teza o njegovoj dokazanoj neodgovornosti i sklonosti ka manipulaciji”, saopštavaju iz DPS-a.

Istakli su da je Abazović tendenciozno plasirao ovakvu izjavu, “učestvujući u još jednom propalom medijskom spinu, u pokušaju da skrene pažnju sa skandala u kojem se našao zbog posjete Tajvanu”

“ Uzalud svi napori, jer će to ostati trajna blamaža i neizbrisiva mrlja na njegovoj inače nečistoj političkoj biografiji”, zaključili su iz DPS-a.