Marković: Početkom oktobra razgovori sa potencijalnim kupcima MA

Premijer Duško Marković nema dilemu – mora se ići u valorizaciju Aerodroma CG, jer od toga zavisi cijela naša ekonomija.

Objavljeno: 21. 09. 2018 - 18:14

Premijer Crne Gore Duško Marković na Miločerskom razvojnom forumu kazao je da se Crna Gora danas ne može porediti sa onom iz 2006.

"Napredovaćemo i dalje. Uvjeren sam da će Crna Gora biti jedna od najrazvijenih i najperspektivnijih država na sjevernom Meditreranu", poručio je on.

Marković je kazao i da nema dilemu, mora se ići u valorizaciju Aerodroma.

"Od toga zavisi cijela naša ekonomija. Pogledajte danas na šta liče naše piste... Naši aerodromi više liče na sletišta za punjenje goriva nego na resurs za dovođenje putnika. Nije ovo rasprodaja državnog resursa nego njegova valorizacija i to na najbolji način da država privatnim novcem dobija kapitalnu infrastrukturu koja donosi ozbiljne ekonomske benefite. Imamo interesovanje najvećih svjetskih kompanija koje se bave aerodromskim operacijama", navodi on.

Dodaje da očekuje investicije ne manje od 120 miliona i godišnji prihod od koncesije ne ispod 10 miliona.

Kako kaže već u prvoj nedjelji oktobra razgovaraće sa partnerima koji su zainteresovani da kupe Montenegro Airlines.

"Riječ je o ozbiljnoj evropskoj aviokompaniji. Ako ponuda bude dobra ići ćemo u pravcu dogovora", kaže Marković.

Na pitanje kako gleda na kritike "iz kafića"kaže da je mnogo lakše biti na tribinama i odmjeravati i ocjenjivati ko šta radi nego učestvovati u procesima.

"Ova Vlada je u protekle gotovo dvije godine bila uspješna", dodaje on.

Premijer Duško Marković nema dilemu – mora se ići u valorizaciju Aerodroma CG, jer od toga zavisi cijela naša ekonomija.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?