Đukanović: Crna Gora da udvostruči BDP u narednih 15 godina

Udvostručićemo crnogorski BDP za 15 godina, a dohodak po glavi stanovnika u 2030. bi dostigao nivo od oko 12.000 eura, doprinoseći kontinuiranom  rastu zaposlenosti, poručio je crnogorski predsjendik Milo Đukanović na sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj.

Objavljeno: 21. 09. 2018 - 18:49

Projekcije su, kako je naveo, postavljene, da budu objektivno ostvarive u svim okolnostima i da ne ugroze održivost prirodnih resursa.

Đukanović je najavio da će prioritet u radu Nacionalnog savjeta biti ostvarivanje ekonomske i socijalne sigurnosti mladih kroz obezbjeđenje olakšanog pristupa tržištu rada i mogućnosti zaposlenja.

"Želimo da naši mladi ljudi postanu aktivni i motivisani učesnici u razvoju Crne Gore i da svojom kompetentnošću budu konkurentni akteri na otvorenom evropskom tržištu. Namjera nam je da ostvarimo viziju održivog razvoja Crne Gore do 2030. koja će se zasnivati na kontinuiranom, inkluzivanom, regionalno ujednačenom i održivom ekonomskom razvoju, punoj zaposlenosti i dostojanstvenom životu naših građana", kazao je Đukanović.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?