Stručnjaci uporedili prve govore Megan Markle i Kejt Midlton

Prošlog četvrtka vojvotkinja od Saseksa Megan Markl imala je i svoj prvi službeni govor na nekom događanju, otkako je u maju postala članica britanske kraljevske porodice.

Objavljeno: 22. 09. 2018 - 12:20

S obzirom da se apsolutno sve što rade ona i princ Hari posmatra pod lupom i potom 'secira', ne čudi što su se stručnjaci uhvatili upravo tog govora, navodi Tportal.hr.

Stručnjaci za kraljevsku porodicu ovoga puta su odlučili da uporede njen i prvi govor sa kojim se predstavila Kejt Midlton, nakon što je postala vojvotkinja od Kembidža.

I dok je Meg priliku dobila već četiri mjeseca od kraljevskog vjenčanja, Kejt je to uradila skoro godinu dana od udaje za princa Vilijama, na otvaranju Treehousea, ustanove za socijalnu zaštitu.

I dok je Megan imala podršku svog supruga, princa Harija, ali i majke Dori Ragland, koja je zbog toga doputovala iz Los Angđelesa, Kejt se na svom prvom govoru sa tremom morala boriti sama, jer je princ Vilijam u to vrijeme bio na šestonedjeljnoj vojnoj misiji.

megan-marli-s-amajkom

"Hvala vam što se uz vas osjećam dobrodošlom. Zaista sam počašćena da mogu vidjeti ovaj divan centar. Jedino mi je žao što Vilijam ne može biti ovdje s nama", započela je tada svoj govor Kejt, koja je, za razliku od Megan, svoj govor čitala i imala kratke pauze kako bi pročitala što piše na pripremljenom papiru.

 

Zapravo jedina vidljiva veza između dvije jetrve je modni odabir.

Megan je odabrala kaput kanadske marke Smythe u kobalt plavoj boji i tričetvrt dužine, a ispod se nazirao Tuxe bodi od kašmira, kao i suknja njene prijateljice Mishe Nonoo, dok je stajling dodatno začinila parom crnih salonki Sarah Flint.

 Upravo plavu boju imala je i Kate te 2012. godine, kakva joj je bila haljina, koja je oko struka imala crni remen i crne salonke na nogama.

 

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?