Džikić: Možda u ovom trenutku očekujem previše

Košarkaši Budućnosti uspjeli su da izbore plasman u finale Superkupa ABA lige, kao i prošle sezone kada je turnir odigran u Baru. Izabranici Aleksandra Džikića su u Laktašima poslije drame pobijedili Partizan.

Objavljeno: 22. 09. 2018 - 20:55

Budućnost je poslije velike drame i produžetka slavila rezultatom 90:87.

„Neću da pričam protiv onoga što je prikazala moja ekipa jer bi to umanjilo zaista odličnu partiju Partizana. Sve što imam reći ću momcima u svlačionici. Nismo u željenoj formi, nismo to ni očekivali. Stigli smo do finala, a primarni cilj ostaje isti. To je da se nepovrijeđeni vratimo sa ovog takmičenja. Utakmice nisu revijalne, takmičarske su, sa mnogo duela, kontakata i želje, a tek treba da krene sezona“, naglasio je Džikić.

Džikić je dodao da su sada fokusirani na finale a nakon toga ih čeka naporan rad kako bi stigli do željenog cilja.

„Možda u ovom trenutku očekujem previše od mojih momaka s obzirom da nismo imali vremena da odradimo mnogo zajedničkih treninga. Čekamo finale, a zatim nas čeka zaista naporan rad kako bismo stigli do onoga do čega želimo i kako bi Budućnost igrala onako kako očekujem ja, sami košarkaši i sigurno navijači Budućnosti i ljubitelji košarke u Crnoj Gori. Mnogo nas je poremetila reprezentacija i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Igrači koji su branili boje Crne Gore nisu imali dovoljno svježine, ali su pokazali ogromnu želju da stignu do pobjede'', kazao je Džikić