Ostvarili smo kvalitetnije rezultate nego prošle godine (VIDEO)

Direktor Turističke organizacije Budva Mladen Franović izjavio je danas da je na  budvanskoj rivijeri nešto preko trideset hiljada gostiju.

Objavljeno: 23. 09. 2018 - 12:22

- “Septembar još uvijek traje i mi smo negdje na nivou prošle godine, kada su gosti u pitanju, možda par procenata više. Trenutno je u Budvi nešto preko trideset hiljada gostiju i to je prava mjera. Vrijeme je divno, ljudi su opušteni, kupaju se, more je toplo i mislim da su uslovi izvanredni za odmor i za ljetovanje i čini mi se da ćemo sve to imati negdje do polovine oktobra kada stvarno zatvaramo ljetnju sezonu. Mislim da treba da budemo zadovoljni, dosta smo radili, dosta smo i uradili i mislim da su i domaćini i ugostitelji i hotelijeri i svi turistički poslenici zadovoljni rezultatima.”-  kazao je Franović.

 - “Zadovoljni smo kada je evidencija gostiju u pitanju i naplata boravišne takse. Mislim da smo ostvarili kvalitetnije rezultate nego prošle godine. Znači da imamo mogućnosti i da smo sa ovim što smo napravili u zadnje dvije godine kada smo povezali da se na jednom mjestu može obaviti i prijava gostiju i uplata boravišne takse, napravili ozbiljan iskorak. Prošle godine smo to radili na četiri mjesta, ove godine na osam mjesta. Iduće godine ćemo možda proširiti i na 16 mjesta kada su info punktovi u pitanju, ali vidjećemo šta se dogadja, napravićemo analizu, ali mislim da bi to bio pravi potez. -  dodao je Franović.

 Budvansku regiju u narednom periodu očekuje fešta širuna, prve subote u oktobru mjesecu i biće velika fešta. Goran Karan će biti zvijezda večeri.

- “Tu će biti i dječijih koncerata i klapa i gradske muzike i svega onoga što starogradjani umiju da pripreme, sa puno ribe, vina, piva.” – istakao je Franović.

 

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?